Kanelstänger att hålla i och en söt men het glaze med smak av äpple ger dessa revbensspjäll en given plats på julbordet!
Revbensspjäll hör till på julen, och vem vill äta skelett när dessa fantastiska seitanbaserade spjäll finns?
Lika goda varma som kalla och underbart oljiga och salta! De här spjällen är garanterat fria från alla sorters ben,
Varför nöja sig med tråkig grisrumpa när en kan låta en vacker gyllene kålrot trona på julbordet?
Julen är matresternas tid, och få saker är lika magiska som att krypa upp i soffan med julklappsboken och en skiva julvört med en tjock bit julskinka och ett tunt lager söt senap på.
Vill du inte krångla till det med något avancerat köttsubstitut? Ingen fara, tofu fungerar hur bra som helst som skinka!
Det här recpetet använder sig av Astrid och apornas produkt sk*nka, som går att få tag på i många stora matbutiker runt om i landet.
Vem saknar inte fudge som julgodis? Det går precis lika bra att göra på havregrädde som på kogrädde!
Havregrädde fungerar precis lika bra som kogrädde till knäck! Gillar du inte mandlar, hoppa bara över dem eller byt ut dem mot någon nöt du föredrar.
En twist på vanliga chokladbollar som med sin apelsinsmak passar pefekt efter (eller före!) julbordet!
Sill utan sill, med smak av skärgården! Kan det bli mycket bättre än så?
Senapssill är av förståeliga skäl en riktig klassiker på julbordet, och att byta ut sillen mot aubergine gör det bara bättre!
Vad är ett julbord utan skagensill? Detta recept låter aubergine vara stjärnan, så kan fiskarna få ägna sig åt trevligare saker.
Det går att köpa färdig vegetarisk sill, men visst är det mycket roligare att laga själv? Här är ett recept som ger en sill med klassisk smak!
Det här receptet innehåller varken lut eller fisk, men det blir precis lika bra ändå!
Om all aubergine har gått åt till andra fiskrecept går det att använda zucchini, men det blir inte lika fiskigt.
Låt fiskarna stanna kvar i vattnet och låt aubergine ta platsen istället! Det är både godare och snällare.
Vegansk lax går att hitta i asiatiska livsmedelsbutiker och passar utmärkt i recept som detta!
Sojaprotein eller tofu? Det här receptet blir lika bra med båda, så det är upp till dig att välja! Eller så gör du två satser, en av varje!
Inte bara är de här "köttbullarna" fantastiskt goda, de serveras dessutom i en underbar gräddsås som tar rätten till nästa nivå!
Hemrullat är godast! Du kommer aldrig vilja köpa färdiga mer efter att ha testat det här receptet.
Aubergine är inte bara bra som sillsubstitut, det blir också riktigt grymma julköttbullar!
Att tartex är gott på smörgås vet förmodligen varenda vegan, men lika många kanske inte har koll på att det passar perfekt i gratäng!
Många veganer har ätit och förundrats över tångcaviar, men inte lika många vet att det passar perfekt i Janssons frestelse!
Ett måste på julbordet! Gröna oliver och kapris ger en fantastisk sälta för ett perfekt resultat.
Krispig yta, krämig och god inuti, och med soltorkade tomater istället för ansjovis. Låter inte det hur bra som helst?
Detta recept går att variera i det oändliga genom olika kombinationer av vätska och mjöl! Är du sugen på ett tungt med rågmjöl och porter eller ett lättare med grahamsmjöl och svagdricka?
Se måttangivelserna på kryddorna som en guide och prova dig fram till din egen perfekta kryddblandning!
Sylta är kanske det en minst av allt förväntar sig ska gå att göra veganskt, men det är faktiskt inte alls svårt!
Bovete är faktiskt inget sädesslag, även om det är lätt att tro det. Det är istället nära släkt med rabarber, och passar utmärkt att göra sylta på!