Mat > Janssons > Vegetarisk Janssons frestelse

Vegetarisk Janssons frestelse

Av Amy's piece of cake.

Krispig yta, krämig och god inuti, och med soltorkade tomater istället för ansjovis. Låter inte det hur bra som helst?
Foto: Amy's Piece piece of cake.

Ingredienser

1 gul lök, skalad och skuren i tunna skivor
10 cm purjolök, ursköljd och skuren i bitar
1 msk olja
8-10 medelstora potatisar, skalade och skurna i stavar
10-12 soltorkade tomater, klippta i bitar
1 msk kapris (och lite spad om man så önskar)
3 dl sojagrädde
1 msk ströbröd
svartpeppar
salt

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Fräs löken mjuk i lite olja/smör i en stekpanna. Smörj en ugnssäker form. Lägg i ett lager potatis, därefter stekt lök, purjolök, soltorkad tomat, kapris, salt, svartpeppar och sedan resten av potatisen. Häll på grädde och mjölk. Strö över ströbrödet och toppa gärna med några klickar smör/mjölkfritt margarin.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-40 minuter. Känn med en sticka så potatisen är klar. Smaklig måltid!