Mat > Skinka > Griljerad julsk*nka

Griljerad julsk*nka

Av Vegokoll.

Det här recpetet använder sig av Astrid och apornas produkt sk*nka, som går att få tag på i många stora matbutiker runt om i landet.
Foto: Dominika Dados.

Ingredienser

en tinad Julsk*nka
skånsk senap
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk farinsocker
mjölkfritt margarin

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skär av en tunn kant längs långsidan av sk*nkan så att den ligger still i ugnsformen. Bred senap över hela sk*nkan. Blanda ströbröd med salt, svartpeppar och farinsocker. Rulla sk*nkan i ströbrödsblandningen. Lägg sk*nkan i en ugnsform. Täck ovansidan med tunna skivor margarin. Ställ sk*nkan i mitten av ugnen. Efter en stund ös margarinet som runnit till botten över sk*nkan. Titta till sk*nkan var femte minut, ös eventuellt ytterligare. När ytan är lagom brun och det doftar julskinka så är den klar. Servera varm eller kall i tunna skivor.