Sylta är kanske det en minst av allt förväntar sig ska gå att göra veganskt, men det är faktiskt inte alls svårt!
Foto: Veganrecept & Galna Upptåg.
Ingredienser
3 dl sojabönor (som blötlägges under natten)
2 lagerblad
4 påsar vegegel (ett helt paket)
1 grönsaksbuljong
Gör så här
Koka sojabönorna, lagerblad och 1,5 liter vatten i 2 timmar under lock. Mal bönorna i en mixer eller köttkvarn. Koka upp grönsaksbuljong och 7 dl vatten och riv eventuellt ner lite av en rödbeta för färgens skull men kan uteslutas, blanda vegegel i 1 dl kallt vatten och häll det i det kokande vattnet och låt koka i någon minut. Häll upp vätskan i en smörjd brödform och lägg ner sojabönsmixet och rör försiktigt, men inte för mycket, låt den svalna i 10-15 minuter. Lägg över plastfolie och låt stå i kylen i några timmar, gärna under natten.