Varför nöja sig med tråkig grisrumpa när en kan låta en vacker gyllene kålrot trona på julbordet?
Foto: Veganrecept & Galna Upptåg.
Ingredienser
kålrot (på ca 800 g)
2 grönsaksbuljongstärning
1 tsk salt
Griljering:
1/2 dl senap (din favorit)
1 tsk potatismjöl
3 msk vatten
ströbröd
Gör så här
Skala kålroten. Koka upp vatten tillsammans med saltet och buljongen, sänk försiktigt ned kålroten och koka den i cirka 90 minuter. Den ska vara något hårdare än potatis. Ta upp och låt vila i 20 minuter på en tallrik, värm under tiden upp ugnen till 225°C.
Lägg kålroten i en ungsfast form. Blanda ihop senapen, vatten, potatismjöl och pensla kålroten med ett tunt lager, strö över ströbröd. Grädda tills griljeringen fått en fin färg, 20-25 minuter. Låt svalna helt innan du skär upp den.