Mat > Godis > Apelsin- & chokladbollar

Apelsin- & chokladbollar

Av Vegania.

En twist på vanliga chokladbollar som med sin apelsinsmak passar pefekt efter (eller före!) julbordet!
Foto: David Hallberg Jönsson.

Ingredienser

100 g veg margarin
3 dl havregryn
1 dl socker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
rivet skal från ½ vältvättad apelsin 2 msk apelsinjuice
100 g vegansk choklad (gärna med apelsinsmak) eller kokos

Gör så här

Blanda alla torra ingredienser och gnid in margarinet med fingrarna, eller använd elvisp. Tillsätt apelsinskal och juice. Ställ kallt en stund och rulla sen till bollar. Ställ i kyl att stelna till. Smält vegansk mörk choklad över vattenbad eller i mikron.
Doppa/rulla bollarna i chokladen, lägg på en tallrik med smörpapper och låt stelna. Strö gärna på några strimlor apelsinskal innan chokladen smält. Istället för att doppa bollarna i choklad kan de rullas i kokos. Förvara kallt.