Mat > Köttbullar > Köttbullar

Köttbullar

Av Vegankrubb.

Hemrullat är godast! Du kommer aldrig vilja köpa färdiga mer efter att ha testat det här receptet.
Foto: Vegankrubb.

Ingredienser

8 dl sojafärs
1 stor eller 2 små gula lökar
3 dl blötlagd bovete
3 msk buljong
salt
svartpeppar
vitpeppar
kryddpeppar
lite sötstark senap

Gör så här

Lägg den torra färsen i en bunke, slå över vatten så att allt blir blött men inte mer. Låt stå en stund och häll på mer vatten om det känns som färsen inte blir mjuk.
Skala och hacka löken fint, stek på låg värme så att den blir mjuk och gyllende. Kör hälften av färsen tillsammans med bovetet i matberedare eller med mixerstav. Nu får du en fast hållbar färs.
Blanda med resten av färsen och löken och smaksätt med buljong, salt och tre sorters peppar samt senap eller just de kryddor du tycker ger dina bullar smak av jul. Låt färsen stå kallt och sätta sig en stund innan du rullar bollar och steker på ganska hög värme så att de får en fin yta.