Mat > Revbensspjäll > Revbensspjäll med coleslaw

Revbensspjäll med coleslaw

Av Vardagsmatad.

Lika goda varma som kalla och underbart oljiga och salta! De här spjällen är garanterat fria från alla sorters ben,
Photograph of Revbensspjäll med coleslawFoto: .

Ingredienser

125 g sojafiléer (Goodsoy)
0,75 dl rapsolja
0,5 dl ljus sojasås
1 tsk ingefära
0,5 tsk sesamolja
2 klyftor vitlök
0,5 dl barbequesås
2 msk koncentrat apelsinjuice

coleslaw:
1,5 dl vegansk majonnäs
3 dl riven vitkål
2 dl riven morot
1 nypa svartpeppar

Gör så här

Koka upp sojaproteinet tills det svällt upp och är mjukt rakt igenom. Låt sojafiléerna svalna innan du pressar ur så mycket vatten du bara kan ur dem. Blanda sedan till marinaden av olja, sojasås, ingefära och sesamolja. Pressa eller riv ned vitlöken i marinaden.

Låt sojafiléerna marinera i minst 30 minuter. Under tiden river du morötter och vitkål. Vänd ned i majonäsen och krydda med svartpeppar efter smak.

Lägg ut de marinerade sojafiléerna på bakplåtspapper på en plåt. Låt tillagas i 225 grader i 40 minuter (vi använder gasugn och som Victoria skriver i kommentarerna kan det vara bra att tillaga på lägre grad om du har elugn). Vänd på filéerna efter halva tiden. När filéerna inte längre är blöta utan krispiga till ytan penslar du ovansidan med en blandning av apelsinjuice och barbequesås. Låt grillas i ugnen i ca 10 minuter och pensla andra sidan. Låt dem grillas 10 minuter till och låt sedan revbensspjällen svalna i 10 minuter.

Servera och ät direkt eller låt dem svalna helt innan du förvarar dem i tillsluten förpackning i kylen för framtida njutning.