Mat > Sill > Skagensill

Skagensill

Av Veganvintage.

Vad är ett julbord utan skagensill? Detta recept låter aubergine vara stjärnan, så kan fiskarna få ägna sig åt trevligare saker.
Foto: Veganvintage.

Ingredienser

1 aubergine
1 dl majonnäs
2 dl gräddfil
1 msk senap
1 tsk vit sirap
½ hackad rödlök
2 msk dill, finklippt
1 burk tångrom (1/2 av varje färg)
salt efter smak

Gör så här

Skala, skiva och koka auberginen i saltat vatten i 5-7 minuter. Lägg därefter in auberginene i en lag av 5 dl vatten, 1 dl 12 % ättika och 1 msk salt. Låt den ligga i ett dygn. Har du bråttom kan du skippa detta steg men jag tycker att denna klassiska sillinläggninen ger auberginen den smak som behövs jämfört med att stoppa den i skagenröran på direkten. Blanda ingredienserna till skagenröran och lägg därefter i sillen.